Platform Veilig Uit In De Horeca komt tegemoet aan wensen

Platform Veilig Uit In de Horeca heeft een functie toegevoegd aan haar website. Naast de gezondheidscheck voor gasten, kan nu ook eenvoudig de gezondheid van medewerkers worden gecheckt. Brancheorganisaties VCHO, ProFri en NHG komen met deze extra dienst tegemoet aan wensen uit de markt.

De drie brancheorganisaties introduceerden Veiliguitindehoreca.nl nog geen week geleden; het is een actueel hulpmiddel voor ondernemers om te kunnen voldoen aan het voorgeschreven corona-protocol. De digitale gezondheidscheck was aanvankelijk vooral bedoeld voor gasten die per 1 juni weer ter plekke mogen eten. De chatbot ofwel babbel-robot is dus nu ook inzetbaar voor de verplichte gezondheidscheck van de medewerkers.

Ook in het Chinees

Gezien de achterban van mede-initiatiefnemer VCHO (Vereniging Chinees-Aziatische Horeca Ondernemers) en de Chinees-Aziatische frituurondernemers die lid zijn van ProFri, komt de module voor medewerkers zeer binnenkort ook in het Chinees en Engels beschikbaar. De chatbot voor gasten is er al in het Engels en Duits. Nu de landsgrenzen weer opengaan worden aan deze module spoedig andere talen toegevoegd.

Privacy

Ondernemers kunnen volledig gratis zowel gasten als medewerkers van vroeg tot laat een gezondheidscheck aanbieden. De online-triage is in de eerste dagen na de lancering meer dan tienduizend keer gebruikt. De privacy is volledig gewaarborg, want er worden geen persoonlijke gegevens opgeslagen.

Aanwijzingen

De chatbot van Veiliguitindehoreca.nl brengt gast, ondernemer en medewerker ook op de hoogte van de algemene richtlijnen van het RIVM. Daar waar een mondelinge gezondheidscheck snel zal inboeten op de kwaliteit, gaat de chatbot onvermoeid door. De gasten worden ook op een vriendelijke manier gevraagd om de aanwijzingen van de medewerkers op te volgen. Verder zijn alle voorschriften uit de protocollen van KHN en van de drie horeca-brancheorganisaties hierin verwerkt.

Gasten en medewerkers kunnen de chatbot automatisch starten door bij de ingang van het bedrijf een QR-code te scannen of via de website www.veiliguitindehoreca.nl