ProFri is één van de circa 50 brancheorganisaties die een eigen protocol opstelden om straks te kunnen functioneren in de 1,5 meter samenleving. De algehele verwachting is dat, als de horeca uit de shutdown komt, beperkingen blijven gelden. Het betreft nu nog een voorstel dat ProFri samen met de vakorganisaties VCHO en het Ambachtelijk IJscentrum afgelopen vrijdag bij de overheid heeft ingediend.

Een onderdeel van het protocol dat de aandacht trok in de media is: het temperaturen van gasten bij binnenkomst, wanneer zij in het zitgedeelte willen plaatsnemen. Gasten, maar ook medewerkers en ondernemers, die verhoging blijken te hebben, moet de toegang worden ontzegd ter bescherming van anderen.

Gast, personeel, leverancier

Het is echter maar één van de maatregelen in het protocol, dat met name gericht is op eten ter plekke en dus op frituurspeciaalzaken met zitgelegenheid. Het protocol kent bepalingen voor gasten, personeel en leveranciers. Het protocol dat als voorstel is ingediend kun je hier inzien.

Nog onduidelijk is in hoeverre de overheid de circa 50 branche-protocols gaat gebruiken als voorwaarde voor sectoren om weer te kunnen functioneren.

Al eerder kwam ProFri met praktijktips en adviezen voor maaltijdbezorging en afhaalbestellingen. Deze zijn terug te vinden op deze speciale Corona website van de vakvereniging